Kinderoppasdienst

Onze kinderoppasdienst (die wordt verzorgd door Eva Vervondel, Lies Smits en Lien Dhoe) kan je bereiken via bbsskl@hotmail.com. Een babysit dient minstens vijf dagen op voorhand aangevraagd te worden! Ook wie zelf graag wil babysitten (minimumleeftijd 16 jaar) voor de Gezinsbond mag contact opnemen via dit mailadres.

Vanaf 1 februari 2012 zijn volgende tarieven van kracht:
* het vaste uurtarief is 4 euro
* een overnachting (van 22u tot 8u) kost 20 euro
* het minimumtarief is 8 euro (voor alle prestaties van minder dan 2 uur wordt sowieso 2 uur aangerekend)

Wij maken volgende afspraken met onze gezinnen:Babysit nodig

  • De babysit wordt minstens 5 dagen op voorhand aangevraagd via bbsskl@hotmail.com. De mailbox wordt elke avond bekeken, en nieuwe aanvragen worden dan behandeld.
  • De babysit wordt op het afgesproken uur thuis afgehaald en op het afgesproken uur ook terug thuis afgezet. Tenzij op voorhand anders overeengekomen werd qua afhalen en terugbrengen, maar dit is enkel een uitzondering en geen regel vb bij alleenstaande ouders.
  • De babysitter is enkel verzekerd via de Gezinsbond indien wij op de hoogte zijn van de babysit en indien de babysit door het gezin gehaald en gebracht wordt. Indien de babysit met eigen gemotoriseerd vervoer naar de babysit gaat is dit niet verzekerd.
  • Het afgesproken uur van de babysit dient gerespecteerd te worden (dit om ongeruste ouders te vermijden). Indien u niet zeker bent van het uur van ophalen of terugbrengen gelieve dit bij de aanvraag duidelijk te melden zodat de babysitter de kans krijgt om de babysit te weigeren wegens het late uur.
  • Prestatieboekjes worden aangekocht door de babysits. Ouders betalen per prestatie €1.5 extra voor het prestatiebriefje. Gezinnen die nog een boekje hebben mogen dit uiteraard eerst opgebruiken. Het blauwe blaadje wordt aan de babysitter meegegeven en deze bezorgt het briefje aan onze oppasdienst.
  • Het gezin kan gerust rechtstreeks contact opnemen met de babysit, maar onze vraag is dan wel om een mailtje aan onze mailbox te sturen als verwittiging
  • Als de babysitter de 1e keer bij het gezin thuis komt, vragen wij om de tijd te nemen om de zekeringkast te tonen en een kleine rondleiding van de woning te doen.
  • Wanneer het gezin vertrekt dient er altijd een telefoonnummer achter gelaten te worden waarop iemand kan bereikt worden in geval van nood.
  • Maak duidelijke afspraken qua bedtijd voor de kindjes en taken van de babysitter (flesjes, eten geven (niet bereiden!), pampers, bad, …). Maak duidelijke afspraken van wat er gegeten en gedronken mag worden -zowel voor babysitters als kindjes-, gebruik van telefoon, pc, tv, video, …
  • Indien u de dag zelf de babysit afzegt wordt er een minimumprestatie van 8€ aangerekend als vergoeding voor de babysit.

De algemene regels, verzekering en tarieven liggen vast vanuit de Gezinsbond. Hier vindt je meer info.

Advertenties

%d bloggers liken dit: