Met een dakloze naar de daklozen

16 augustus 2010 at 8:56 am

Op zaterdag 25 september organiseert Werkgroep GOSA Gewest Asse-Halle-Vilvoorde hun Brusselwandeling. Daklozen geven ons een kijk in hun leven. De problematiek van marginalen op straat wordt behandeld. Ook zaken die verzwegen worden om de overlevingscultuur in stand te houden worden aangehaald. Clichés over daklozen worden verbroken. Hoe en waarom kwamen ze in zo’n toestand terecht?
De wandeling wordt gegidst door een gids die de historische omkadering behandelt en linken legt met vroeger en nu. Hij vormt een tandem met een dakloze als co-gids die vertelt over zijn leven op straat. We lopen langs sociale restaurants, dienstencentra en opvanghuizen.

De wandeling start stipt om 14 aan de lokettenzaal van het Centraal station en duurt 3,5 uur. (waarvan 1,5 uur daklozenwandeling). Leden betalen € 10, niet-leden € 15, gids en drankje inbegrepen. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen zelfs gratis mee. Inschrijven kan via secretaris@gezinsbond-ahv.be (Het aantal deelnemer is beperkt.) Extra info vind je hier.

Advertenties

Entry filed under: Gewestelijk.

GOSA Sportdag voor de sportieve senioren Tweedehands Beurs Oktober 2010


Laat ons je e-mail adres en we houden je op de van al onze activiteiten

Doe mee met 44 andere volgers


%d bloggers liken dit: